Conclusie en interpretaties:

Al sinds men kalenders maakte heeft men getracht er een zo ideaal mogelijke indeling van te maken. Alles moest precies kloppen en ook visueel helemaal in een cirkel te passen zijn. Het jaar werd verdeeld in duidelijke gelijke stukken en belangrijke data en feesten moesten tegenover elkaar komen te staan zodat men een mooi rad kreeg (zie de rode lijnen op het kleine rad). Het was de orde die ook bepaald werd door de kosmos; de zonne-eveningen. Zo werd het jaar verdeeld in de jaargetijden, licht-donker, warm-koud, vruchtbaar-onvruchtbaar, goden/ geesten verschijning en verdwijning. Dualiteit van man-vrouw, god-godin, jeugd-ouderdom, oud-nieuw. Zo ontstond de cirkel van de eeuwigheid. Vooral de astrologie had belang bij een goede indeling en gaven aan alles weer een onderverdeling in samenhang met de kringloop van de natuur.

De kalender en haar oorsprong, goden en feesten zijn wereldwijd universeel en heeft haar oorsprong al in de vroege prehistorie. Zo ook het schrift. De belangrijkste goden worden steeds weer in elke cultuur overgenomen al dan niet onder een andere naam.

Opvallend is dat dezelfde ontwikkelingen over de hele wereld gelijktijdig plaatsvonden. En dat we overal hetzelfde systeem hebben toegepast en dat behouden hebben van generatie op generatie. Zoals de letters van ons alfabet. Het lijkt wel besloten te zijn in ons DNA. We zijn meer met elkaar verbonden dan we denken.

Als we onze natuur en cultuur respecteren proberen we deze rotskunst niet te beschadigen en te behouden voor toekomstige generaties.

Je kunt alle boeken verbranden en tempels verwoesten, maar de sterren en planeten blijven voor altijd schitteren aan de hemel!

Stop met het bouwen van dammen in de rivieren, anders zal de aarde sterven. Haal ze weg!!!

Contact

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met: katinkakorevaar@live.nl

De afbeeldingen en inhoud van de site zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.